De nationale kampioenschappen tijdrijden 2023: de uitslagen

De nationale kampioenschappen tijdrijden 2023: de uitslagen

Een strijd tegen de klok levert een eerlijke winnaar op! Bekijk hieronder de uitslagen van alle renners en rensters van Team Jumbo-Visma op de nationale tijdritkampioenschappen.

Van Aert grijpt derde Belgische tijdrittitel

Wout van Aert greep in de straten van Herzele zijn derde Belgische tijdrittitel uit zijn profloopbaan. Onderweg was Van Aert bij alle tussenpunten de virtuele nummer één. Op de streep bedroeg zijn voorsprong op eerste achtervolger Alec Segeart uiteindelijk 49 seconden. Lees hier meer.

Van Emden snelt naar derde Nederlandse tijdrittitel

Jos van Emden heeft voor de derde keer in zijn carrière het NK tijdrijden gewonnen. De 38-jarige renner hield met een tijd van 49:15 al zijn concurrenten achter zich. Tim van Dijke en Wilco Kelderman finishten namens Team Jumbo-Visma als zevende en negende. Lees meer in het verslag.

Markus grijpt eerste Nederlandse tijdrittitel in Elspeet

Riejanne Markus heeft op knappe wijze voor het eerst de Nederlandse tijdrittitel gepakt. De 28-jarige hardrijdster uit Diemen noteerde een tijd van 53:42 en hield daarmee Demi Vollering 55 seconden achter zich. Markus was in 2022 al Nederlands kampioene op de weg. Lees hier het verslag.

Nationale tijdrittitel voor Valter

Attila Valter heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de nationale tijdrittitel in zijn thuisland Hongarije gegrepen. De 25-jarige coureur reed gemiddeld bijna 51 kilometer per uur en liet de concurrentie ver achter zich. Lees hier meer.

Riedmann pakt zilver op Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften

Linda Riedmann heeft de zilveren medaille behaald op Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften.

Belletta derde op Italiaans kampioenschap tijdrijden voor beloften

Dario Belletta heeft in zijn thuisland Italië de bronzen plak gegrepen op het nationaal kampioenschap tijdrijden voor beloften. De jongeling moest enkel Bryan Olivo en Nicolas Milesi voor zich dulden.

Affini zevende in Italië

Edoardo Affini is als zevende geëindigd op de nationale tijdritkampioenschappen van Italië. Hij eindigde op 1.31 van winnaar Filippo Ganna.

Henderson elfde op Brits kampioenschap tijdrijden

Anna Henderson heeft het Brits kampioenschap tijdrijden als elfde afgesloten. De 24-jarige renster van Team Jumbo-Visma Women eindigde 1.59 achter winnares Elizabeth Holden.

Boven eindigt als dertigste tijdens NK tijdrijden voor beloften

Lars Boven is als dertigste geëindigd tijdens het NK tijdrijden voor beloften, 5.44 achter winnaar Enzo Leijnse.

Gerelateerde updates