Powered by
Kooij mist nieuwe sprintkans na valpartij in slotetappe Baloise Belgium Tour

Kooij mist nieuwe sprintkans na valpartij in slotetappe Baloise Belgium Tour

In de laatste etappe van de Baloise Belgium Tour kon Olav Kooij niet meesprinten voor de zege. De Nederlandse sprinter ging in het ultieme slot tegen de grond samen met ploeggenoot Mick van Dijke. Per Strand Hagenes sloot de rittenkoers af als negende in het eindklassement.

Hoofdstad Brussel stond decor voor de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. De renners legden er in totaal zo’n 186 kilometers af op een relatief vlak parcours. Het peloton, dat duidelijk zijn zinnen had gezet op een nieuwe massaspurt, rekende de kopgroep op ruime afstand van de streep in. Team Visma | Lease a Bike-sprinter Kooij werd goed naar voren geloodst door zijn ploeggenoten, maar op zo’n twee kilometers van de streep liep het mis. Kooij schoof onderuit en hij nam ploeggenoot Van Dijke mee in zijn val. Tim Merlier sprintte vervolgens naar de ritzege.

“Het is jammer. We zaten heel goed geplaatst, maar het is wat het is”, reageert ploegleider Maarten Wynants na afloop. “Er werd gekoerst op het scherpst van de snee en dan is een valpartij ook snel gebeurd. Dat is helaas een deel van de wielersport, maar het is extra zuur dat we het zelf veroorzaken.”

"We hoopten op een overwinning, helaas mocht het niet zijn"

Maarten Wynants

“Met sprinters als Merlier en Jasper Philipsen aan de start lagen de zeges allesbehalve voor het grijpen deze week. We werden al tweede en derde met Olav, dus vandaag hoopten we op een overwinning. Helaas mocht het niet zijn, maar volgende week zijn er weer wedstrijden. Daar liggen opnieuw kansen. Ook dat is het mooie aan de sport.”

In het eindklassement behaalde Team Visma | Lease a Bike de negende plaats met Per Strand Hagenes. “Per heeft er een goede week opzitten”, zegt Wynants. “In de koninginnenrit zaterdag reden de sterkste renners weg, waarna hij even moest passen. Hij bleef ervoor gaan en hij bleef zich weren. Tegen dit deelnemersveld was het podium een moeilijke opdracht. Hij mag terugkijken op een prima prestatie in deze ronde.”

 / 

Baloise Belgium Tour

Stage 5

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Tim Merlier
Soudal Quick-Step 03:51:51
2
Jasper Philipsen
Alpecin - Deceuninck +00:00:00
3
Tom Van Asbroeck
Israel - Premier Tech +00:00:00
42
Colby Simmons
Team Visma | Lease a Bike +00:00:00
46
Per Strand Hagenes
Team Visma | Lease a Bike +00:00:00
98
Edoardo Affini
Team Visma | Lease a Bike +00:00:37
114
Tosh Van der Sande
Team Visma | Lease a Bike +00:01:30
134
Mick van Dijke
Team Visma | Lease a Bike +00:00:00
135
Olav Kooij
Team Visma | Lease a Bike +00:00:00

Gerelateerde updates