Kooij schiet met machtige sprint opnieuw raak in Parijs-Nice

Kooij schiet met machtige sprint opnieuw raak in Parijs-Nice

Olav Kooij is naar zijn tweede etappezege in Parijs-Nice gespurt. Na een machtige eindsprint in de laatste honderden meters mocht de renner van Team Visma | Lease a Bike in Sisteron opnieuw zijn handen in de lucht steken.

De Nederlander gaf na afloop van de vijfde etappe van de Franse rittenkoers aan dat het gedurende de hele etappe vechten was geweest. “Het was een harde koers, zeker omdat er een sterke kopgroep weg was. Bovendien stond de wind de hele dag op kop”, zegt Kooij. “Mijn teamgenoten hebben heel hard gewerkt in de achtervolging en mij goed in de finale afgezet. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

In het middenrif van de etappe lagen vier beklimmingen van de derde categorie. Deze zorgden voor een hoog tempo in het peloton, mede onder impuls van de renners van Team Visma | Lease a Bike. Onder anderen Mick van Dijke en Koen Bouwman sleurden hard op kop van het peloton om de vluchtersgroep van acht terug te halen.

In de bochtige en snelle slotfase lag nog een kort klimmetje, waar een aantal renners voor de aanval koos. Toch streden de sterke sprinters om de dagzege, die dus naar Kooij ging.

"Voor mij is deze editie van Parijs-Nice al meer dan geslaagd, maar we hebben nog andere doelen."

Olav Kooij

“De eerste etappe was het al raak, dus het is prachtig om nu weer te winnen. We hadden het plan om vandaag voor een sprint te gaan. Het is heel mooi dat het uitkomt. In de tweede etappe mislukte de sprint, dus ik ben blij dat ik het in deze etappe wel weer kon afronden. Deze zege voelt heel goed.”

Voor Kooij is het zijn vierde seizoenszege, nadat hij eerder een sprint in de UAE Tour en de Spaanse eendagskoers Clasica de Almeria naar zijn hand zette. “Voor mij is deze editie van Parijs-Nice al meer dan geslaagd, maar we hebben nog andere doelen. In de komende zwaardere etappes hopen we te scoren met Matteo Jorgensen en Wilco Kelderman.”

Met de nieuwe overwinning van Kooij loopt de zegeteller van Team Visma | Lease a Bike op naar elf.

 / 

Gerelateerde updates