Kopmannen Kuss en Uijtdebroeks komen rustige vierde etappe Volta Ciclista a Catalunya zonder problemen door

Kopmannen Kuss en Uijtdebroeks komen rustige vierde etappe Volta Ciclista a Catalunya zonder problemen door

Robert Gesink bracht ook in de vierde etappe van de Volta Ciclista a Catalunya zijn kopmannen Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks namens Team Visma | Lease a Bike weer veilig over de streep. Dat was ook de hoofdtaak voor de Nederlandse ploeg.

De 37-jarige Nederlander gaf aan dat het een rustige rit was. “Het was zelfs een beetje saai”, zegt Gesink met een knipoog. “Er gebeurde weinig, maar ik ben blij dat we gewoon heelhuids de streep hebben gehaald. Ik ben blij dat ik na mijn blessure weer van waarde kan zijn voor de ploeg en dat hoop ik de komende dagen ook te blijven doen.”

Team Visma | Lease a Bike bemoeide zich in de rit naar Lleida niet met vlucht van de dag en zag hoe drie renners ruim voor de meet werden teruggepakt. Marijn van den Berg won de sprint. Kopman Kuss was onderweg goed bij de les en pakte onderweg nog twee bonificatieseconden voor het algemeen klassement in een sprintje mee.

"Ik denk dat het de komende dagen nog alle kanten op kan gaan"

Ploegleider Marc Reef

Ploegleider Marc Reef: “Bij de laatste tussensprint wilden we toch even scherp zijn, omdat er nog seconden voor het klassement te behalen waren”, legt hij uit. “Het team heeft Sepp in positie gebracht waardoor hij kon meedoen. Helaas verloor hij het sprintje van Wout Poels, waardoor hij nu naar de achtste plaats zakt. Maar ik denk dat het de komende dagen nog alle kanten op kan gaan, dus deze sprint gaat zeker niet de doorslag geven.”

“De etappe van morgen gaat normaal gezien een etappe voor de aanvallers zijn”, vervolgt Reef. “We hebben vandaag weinig energie hoeven te verspillen. Voor ons is het vrijdag vooral belangrijk om Sepp en Cian weer goed en heelhuids over de finish te krijgen.”

 / 

Gerelateerde updates