Markus besluit Tour de France Femmes avec Zwift met vijfde plaats in tijdrit

Markus besluit Tour de France Femmes avec Zwift met vijfde plaats in tijdrit

Riejanne Markus is als vijfde geëindigd in de laatste etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift. De Nederlands kampioene tijdrijden reed een sterke race tegen de klok en greep met een tijd van 30:05 net naast een podiumplaats. Amber Kraak en Anna Henderson eindigden respectievelijk als twaalfde en dertiende.

“Ik heb een goede tijdrit gereden”, stelt Markus. De 28-jarige Nederlandse zag tijdens haar warming-up hoe Kraak en Henderson een zeer degelijke tijdrit reden. Beide rensters moesten weinig toegeven op de snelsten van dat moment, maar zagen Reusser even later een kanonstijd op de klokken zetten. Markus bleef 22 kilometer lang redelijk in de buurt en moest uiteindelijk vijftig seconden toegeven op de latere winnares.

“Het is een speciale week geweest”, vervolgt Markus haar verhaal. “De Tour de France Femmes blijft een bijzondere ervaring en er staan altijd ontzettend veel fans langs de kant. Ik ben niet volledig fit aan deze Tour begonnen, maar gelukkig merkte ik dat ik elke etappe een stukje beter werd. Het is fijn dat ik na acht zware dagen nog zo’n prestatie neer kan zetten. Nu is het zaak om uit te rusten voor de wereldkampioenschappen.”

"We hebben veel geleerd en nemen dat weer mee voor de toekomst."

Carmen Small

Race coach Carmen Small blikt met een tevreden gevoel terug op de tweede editie van de Tour. “Het team heeft puike prestaties neergezet. We zijn in één etappe als tweede gefinisht met Marianne Vos. Natuurlijk willen we winnen, maar al met al hebben we het maximale eruit gehaald. We hebben veel geleerd en nemen dat weer mee voor de toekomst. Elk individu heeft alles gegeven. Uiteindelijk is dat wat telt.”

 / 

Tour de France Femmes avec Zwift

Stage 8

Gerelateerde updates