Markus verrast sprinters en soleert naar overwinning in Veenendaal - Veenendaal Classic

Markus verrast sprinters en soleert naar overwinning in Veenendaal - Veenendaal Classic

Riejanne Markus heeft de vierde editie van Veenendaal – Veenendaal Classic op haar naam geschreven. De 29-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike trok op elf kilometer van de streep ten aanval en bereikte even later solo de meet. Voor Markus was het haar eerste overwinning van het seizoen.

Het parcours, dat uit vier omlopen van 35 kilometer bestond, kende met de Grebbeberg en het Paardenveld twee obstakels. Nadat een zevental rensters op zestien kilometer van de aankomst werd ingerekend, zag Markus haar kans schoon om aan te vallen. De Nederlands tijdritkampioene pakte op de kletsnatte weg meteen een gaatje, maar kreeg nooit meer dan vijftien seconden voorsprong.

Het peloton deed er alles aan om Markus in te rekenen, maar de nummer twee van La Vuelta Femenina hield knap stand en bezorgde haar ploeg de zevende overwinning van het seizoen. "Ik ben hier superblij mee. Mijn vader stuurde me vanochtend een berichtje: 'Deze wedstrijd heeft de familie Markus nog niet gewonnen’. Pap, bij deze", glundert Markus na haar indrukwekkende solo.

"Ik wist dat ik met de vele bochten in het voordeel was."

Riejanne Markus

"Op de laatste beklimming van het Paardenveld wilde ik het graag een keer proberen. In eerste instantie baalde ik dat ik lang ingesloten zat, want ik dacht dat het te kort zou zijn om weg te komen. Uiteindelijk vond ik een gaatje en ging ik er solo vandoor. Het peloton zat continu tijd vlak achter me, maar ik wist dat ik met de vele bochten in het voordeel was. Ik ben gewoon blijven gaan en dacht: ik zie wel waar het schip strandt. Gelukkig kon ik wegblijven en kwam ik solo over de streep."

 / 

Veenendaal - Veenendaal Classic

One day race

Gerelateerde updates