Markus strijdt in hooggebergte Tour de France Femmes avec Zwift

Markus strijdt in hooggebergte Tour de France Femmes avec Zwift

Riejanne Markus is in de koninginnenrit van de Tour de France Femmes als zeventiende geëindigd. In de rit over de Col d’Aspin en de Col du Tourmalet waren de uiteindelijke tijdsverschillen op de streep groot. Markus schuift op naar plaats twaalf in de algemene rangschikking.

De koers ontbrandde al vroeg in de rit. Op vijf kilometer van de top van de eerste beklimming van de dag schudde wereldkampioen Annemiek van Vleuten aan de boom, wat resulteerde in een verbrokkeling van het peloton. Demi Vollering sloeg op de flanken van de Tourmalet een dubbelslag. Markus vocht zich in de derde groep in koers een weg naar de streep. De regerend Nederlands kampioen tijdrijden weigerde te capituleren.

“Dit was een bijzonder zware dag”, erkent Markus na afloop. “De ploeg zette me voortreffelijk af aan de voet van de eerste beklimming. Vanaf daar was het volgen geblazen. Annemiek en Demi schudden al vroeg aan de boom en zorgden ervoor dat de groep uit elkaar viel. Helaas moest ik daar lossen uit de eerste groep. Vervolgens was het ieder voor zich. Het was pittig, maar ik heb er alles uitgehaald. Wellicht kunnen we morgen iets moois bolwerken in de afsluitende tijdrit.”

"Ik heb er alles uitgehaald"

Riejanne Markus

Marianne Vos stapte halverwege de etappe uit koers. De 36-jarige renster voelt zich naar eigen zeggen niet honderd procent fit en richt haar pijlen nu op het herstelproces, om vervolgens goed voorbereid aan de start van het WK te staan.

Tour de France Femmes avec Zwift

Stage 7

Gerelateerde updates