Pech weerhoudt Vader van goed klassement in Tour Down Under

Pech weerhoudt Vader van goed klassement in Tour Down Under

Milan Vader heeft zijn sterke week in de Tour Down Under niet kunnen bekronen met een topklassering in de eindrangschikking. De 26-jarige Zeeuw was in de absolute finale betrokken bij een valpartij, waardoor hij zijn kansen op een goed klassement in duigen zag vallen.

Timo Roosen maakte samen met twaalf anderen deel uit van de kopgroep, maar de groep werd stevig in zijn greep gehouden door het peloton. Op de top van de voorlaatste beklimming van de Mount Lofty werden Roosen en zijn vluchtmakkers ingerekend, waarna de strijd om de dag- en eindzege kon beginnen.

Mede dankzij goed werk van zijn teamgenoten bevond Vader zich in de slotfase op de voorposten van het peloton. Met nog een paar kilometer te gaan leek hij goede zaken te doen voor het klassement, ware het niet dat een valpartij roet in het eten gooide. Vader kon zijn weg weliswaar vervolgen, maar wist dat een goede klassering uit zicht was.

"Na alles wat hij heeft meegemaakt mag hij heel trots zijn op wat hij hier heeft laten zien"

Addy Engels

"Heel jammer", oordeelt ploegleider Addy Engels. "Het zag er allemaal goed uit. De jongens deden het super en ondersteunden Milan tot het allerlaatste moment. Ik had echt het idee dat hij de benen had om zich de top tien in te rijden, maar helaas hielp die ongelukkige val zijn klassement om zeep. Milan zat in het wiel van Yates. Die maakte een move om aan te gaan, maar daardoor ging Milan over zijn achterwiel. Dat is pech. Op een paar kleine wondjes na lijkt de fysieke schade mee te vallen."

Ondanks de teleurstelling van het mislopen van een toptiennotering kon Engels zijn pupil niets anders dan complimenteren. "Na alles wat hij heeft meegemaakt mag hij heel trots zijn op wat hij hier heeft laten zien. Hij heeft de bevestiging gekregen dat hij fysiek kan wat hij kan, al uit zich dat nu niet in een uitslag."

Met de ritoverwinning van Rohan Dennis op zak verlaat Team Jumbo-Visma, ondanks het uitvallen van Robert Gesink, Down Under toch met enige voldoening.

 / 

Gerelateerde updates