Roglic toont goede benen in tijdrit Vuelta, maar buigt voor Evenepoel

Roglic toont goede benen in tijdrit Vuelta, maar buigt voor Evenepoel

Primoz Roglic is in de tijdrit van de Vuelta a España als tweede geëindigd. De Sloveen schoof door doe sterke prestatie op naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Het razendsnelle parcours van 30,9 kilometer leek op voorhand een kolfje naar de hand van de pure tijdritspecialisten. En zo geschiedde. Roglic nestelde zich vanaf tussenpunt één in de top van de tijdswaarnemingen. De drievoudig winnaar van de Vuelta deelde zijn tijdrit naar behoren in en moest op de streep enkel buigen voor klassementsleider Remco Evenepoel.

"Er was vandaag een renner beter"

Primoz Roglic

“Ik ben erg tevreden met mijn prestatie”, doelt Roglic op zijn tweede plaats in de chrono. “Ik heb een goede tijdrit gereden. Daar ben ik trots op. Er was vandaag een renner beter. Remco vliegt momenteel. Hij is in de vorm van zijn leven. Daar zijn we niet door verrast, want hij heeft al veel overwinningen behaald. Zelf voel ik me prima in orde. De Vuelta is nog niet halverwege, dus er is nog een hele hoop om voor te vechten. Ik sta nu tweede in het algemeen klassement. Vanuit daar gaan we dag per dag bekijken wat de mogelijkheden zijn om mooie dingen te laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat die kansen er gaan komen. De tijdrit van vandaag geeft me een hoop vertrouwen.”

"Onderweg merkte ik dat ik niet het maximale eruit kon halen"

Rohan Dennis

Ploegmaat Rohan Dennis mikte vooraf op een klassering in de top van de daguitslag, maar de Australiër ondervond halverwege dat het gewenste resultaat er niet inzat. “Ik had de ambitie om een fraaie ereplaats te behalen. Ik voelde me sterk aan de start. Onderweg merkte ik dat ik niet het maximale eruit kon halen. Ik heb me daarna gefocust op het veilig uitrijden van deze tijdrit. Ik voel me in deze Vuelta dag per dag beter worden. Ik hoop Primoz een sterke dienst te bewijzen in het vervolg van deze koers”, besluit de Australisch kampioen tijdrijden.

Head of Performance Mathieu Heijboer analyseert vlak na binnenkomst de tijdrit van zijn twee pupillen. “Primoz startte heel sterk. Vanaf het eerste tussenpunt zat hij op hetzelfde schema van Cavagna, een specialist die zich volledig op dit werk stort. Primoz hield vervolgens gelijke tred met hem en is op het laatste stuk zelfs sneller. Dit is voor Primoz een hele goede tijdrit. De rustdag heeft hem goed gedaan. Rohan heeft hem vlak na zijn eigen tijdrit nog de laatste tips gegeven door zijn ervaringen op dit parcours te delen. Nadat Rohan onderweg merkte dat een goede klassering er vandaag niet in zat, heeft hij besloten veilig naar de finish te rijden om krachten te sparen voor wat nog komen gaat. Als ploeg kijken we met een goed gevoel terug op deze dag. Primoz is duidelijk op de goede weg, alleen Evenepoel is van een andere planeet.”

 / 

Gerelateerde updates