Team Jumbo-Visma Women besluit Tour de la Semois op attractieve manier

Team Jumbo-Visma Women besluit Tour de la Semois op attractieve manier

Team Jumbo-Visma Women heeft zichzelf van een sterke kant laten zien in de slotetappe van de Tour de la Semois. Amber Kraak reed de gehele dag mee in de kopgroep. Anouska Koster toonde zich in de finale en eindigt in de top tien van het algemeen klassement.

Vroeg in de etappe reed een groep van zes weg. De aanvalslustige Kraak reed direct vanaf de start op zeer attente wijze. Dat leverde haar een plekje in de kopgroep op. Op pakweg veertig kilometer van de meet kregen de koplopers gezelschap van een omvangrijke groep, met daarbij Koster. In de slotfase reden vier rensters weg. Kraak en Koster slaagden er op dat moment net niet in om de aansluiting te vinden.

"Ik heb hier veel mogen leren."

Amber Kraak

“Ik probeerde onderweg wat energie te sparen”, verklaart Kraak. “De verwachting was dat Anouska samen met een aantal sterke rensters de oversteek zou maken op de steile klim. Uiteindelijk bleek dit de werkelijkheid. Daarna heb ik me leeg gereden in dienst van Anouska. Helaas konden we op het eind het gat naar de vier koplopers niet meer dichten. Ik kijk desalniettemin met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. Ik heb hier veel mogen leren.”

"We hebben er het beste van gemaakt."

Lieselot Decroix

Na afloop kon ploegleidster Lieselot Decroix haar pupillen enkel een compliment toebedelen. “Een zware etappe vandaag. Het was de bedoeling om iemand mee te sturen in de vlucht. Het was mooi dat Amber dit kon bewerkstelligen. Uiteindelijk vind Anouska ook nog de aansluiting. We hebben er het beste van gemaakt. Tactisch gezien hebben we geen fouten gemaakt. Helaas bleken enkele andere rensters net iets beter.”

Gerelateerde updates