Team Visma | Lease a Bike gematigd tevreden na Volta Ciclista a Catalunya

Team Visma | Lease a Bike gematigd tevreden na Volta Ciclista a Catalunya

De Volta Ciclista a Catalunya van 2024 zit er weer op. Voor Team Visma | Lease a Bike zal het geen editie zijn die de ploeg zich nog lang zal heugen. De formatie kon maar nauwelijks meedingen naar een etappezege en ook in het klassement wist het team geen hoge ogen te gooien. De armada van Nederlandse komaf ging veelal strijdend ten onder.

De slotrit vond traditiegetrouw plaats in en rondom Barcelona, met de Montjuïc als scherprechter. De Spaanse heuvel moest in de slotfase zes keer bedwongen worden. De koers ontbrandde bij de eerste passage, maar Team Visma | Lease a Bike miste uiteindelijk de slag. In de finishstraat werd vervolgens gesprint om de overwinning, met Tadej Pogacar als uiteindelijke winnaar.

"De strijdlust van de mannen valt te prijzen"

Marc Reef

“Deze wedstrijd is niet helemaal verlopen zoals we het vooraf voor ogen hadden”, begint ploegleider Marc Reef zijn relaas direct eerlijk. “De strijdlust van de mannen valt echter wel te prijzen. Als het een keertje allemaal net niet op zijn plek valt, is het wel belangrijk dat er karakter wordt getoond. En dat hebben we deze week wel teruggezien. Je krijgt niet altijd waar je naar streeft. Zo gaat het nu eenmaal in zijn werk. Nu is voor de mannen die hier aan de start stonden zaak om goed te herstellen en zich te richten op de komende doelen, want die volgen al weer snel.”

Volta Ciclista a Catalunya

Stage 7

Gerelateerde updates