Teunissen neemt leiderstrui over van Gesink in tweede rit Vuelta a España

Teunissen neemt leiderstrui over van Gesink in tweede rit Vuelta a España

Team Jumbo-Visma heeft de leiding in de Ronde van Spanje weten te behouden. Robert Gesink draagt de rode trui over aan Mike Teunissen. Teunissen werd, na een sterke sprint, vierde in de daguitslag en mag derhalve morgen in de rode leiderstrui starten.

Na de ploegentijdrit van vrijdagavond startte Gesink vandaag in de leiderstrui. “Ik heb een fantastische dag gehad.”, vertelt de Achterhoeker na afloop van zijn rode dag. “Het was 150 kilometer rijden met een glimlach, de laatste 25 kilometer reed ik met een grimas.”

"Het is gewoon fantastisch om in eigen land in de leiderstrui te mogen rijden."

Robert Gesink

Vanuit de start in ’s-Hertogenbosch stond het publiek al rijen dik. Dit publiek zag een kopgroep van vijf man vertrekken, alvorens zij op tijd ingerekend werden voor een massasprint. Dat het druk was langs de route ontging ook Gesink niet. “Het was bizar vandaag. Er stonden zoveel mensen. Het was echt genieten voor mij, maar ook voor de ploeg. Het is gewoon fantastisch om in eigen land in de leiderstrui te mogen rijden.”

 / 

In de sprint mocht Teunissen uiteindelijk voor zijn kansen gaan. “Het was zaak om eerst bij Primoz te blijven. We raakten elkaar even kwijt. Uiteindelijk kwamen Edoardo en Primoz weer bij mij. Toen hoorde ik Grischa in mijn oor zeggen dat Primoz veilig was en ik mijn kans mocht gaan. Het was lastig, maar ik kwam toch een heel eind.”

"Het is supermooi. Het doet me wat"

Mike Teunissen

“Het is speciaal, deze trui dragen in eigen land. Gisteren voelde ook al speciaal, maar nu nog net wat extra”, vervolgt de nieuwe rodetruidrager. “We wilden vandaag proberen om met mij de trui te pakken. Daar wil ik de ploeg voor bedanken. Dat is supermooi. Het doet me wat”, aldus Teunissen, die na de gele trui tijdens de Tour de France van 2019 wederom een leiderstrui in een grote ronde mag dragen.

 / 

Gerelateerde updates