Uijtdebroeks beperkt de schade in tijdrit Giro d’Italia

Uijtdebroeks beperkt de schade in tijdrit Giro d’Italia

Cian Uijtdebroeks is als twintigste geëindigd in de eerste tijdrit van de Giro d’Italia. In de chrono van ruim veertig kilometer gaf de jonge Belg 2.55 toe op ritwinnaar Tadej Pogacar, maar ziet hij zijn directe concurrenten in het algemeen klassement niet al te veel uitlopen.

Het parcours van de tijdrit kende een vlak eerste gedeelte, maar de finishlijn was getrokken op de top van een klim van ruim zes kilometer. “Lichtgewichten zoals ik zijn in het eerste stuk niet in het voordeel”, aldus Uijtdebroeks direct na zijn rit. “Ik wist vooraf dat ik daar tijd zou inleveren op andere snelle mannen. Dat was ingecalculeerd. Ik ben vandaag diep gegaan en heb alles gegeven wat in de tank zat. Ik merk dat ik al een hoop progressie heb geboekt ten opzichte van verleden jaar in het tijdrijden.”

"We hebben vandaag de schade weten te beperken"

Cian Uijtdebroeks

“Het was zeker een van de zwaarste tijdritten uit m’n leven”, ging Uijtdebroeks, die zijn witte trui moest afstaan aan Luke Plapp, verder. “Het is bijna een uur lang rijden tegen de klok. Maar ik denk dat we het goed hebben ingedeeld. We kunnen tevreden zijn met het resultaat en het is geen ramp dat we die witte trui kwijt zijn. In het hooggebergte zal ik alles blijven geven voor een goed klassement, en vanzelfsprekend dus ook voor het jongerenklassement. We hebben vandaag de schade weten te beperken en alles gegeven wat we konden.”

Ook Jan Tratnik en Edoardo Affini reden een sterke tijdrit. Het duo eindigde, net als Uijtdebroeks, in de top twintig.

 / 

Gerelateerde updates