Valter kiest opnieuw voor de aanval in zeventiende etappe Giro d’Italia

Valter kiest opnieuw voor de aanval in zeventiende etappe Giro d’Italia

Attila Valter maakte ook in de zeventiende etappe van de Giro d’Italia een lange tijd deel uit van de kopgroep. Uiteindelijk werden de leiders vroeger ingerekend dan verwacht. De winst boven op Passo Brocon was voor Georg Steinhauser.

Het was klimmen vanaf de start in Selva di Val Gardena. Tijdens de beklimming van de Passo Sella, een helling van buitencategorie, werd er in het peloton meteen een serieuze schifting doorgevoerd. Valter zat steeds in een goede positie. Na de zware openingsklim vormde er zich een kopgroep van acht renners. Er volgden nog vier gecategoriseerde beklimmingen, met als scherprechter de dubbele beklimming van de Passo Brocon in de finale.

Terwijl de zon opnieuw had plaatsgemaakt voor regen, maakte Valter de sprong naar de kopgroep samen met Nicola Conci. Het duo sloot aan bij het leidende achttal, maar met zo’n zestig kilometer te gaan werd de kopgroep alweer ingerekend door de groep der favorieten. Enkele renners, waaronder uiteindelijke ritwinnaar Steinhauser, plaatsten een nieuwe aanval. Valter hield nog enige tijd stand in het uitgedunde peloton, maar de Team Visma | Lease a Bike-renner moest de rol lossen op de voorlaatste helling. Hij finishte uiteindelijk als 26ste.

"Vandaag verwachtte ik een strijd met de vluchters tot het einde, maar die kwam er helaas niet"

Attila Valter

“Ik voelde me goed op de Passo Sella”, reageert Valter na afloop. “Richting het einde van de beklimming ging het iets te hard, maar ik zat nog steeds prima voorin. Op het vlakke gedeelte na de klim probeerde ik om een tegenaanval op te zetten, maar we kregen niet veel ruimte van het peloton. Even later lukte het me uiteindelijk toch om de achtervolging op de leiders in te zetten. Samen met Conci wist ik meer dan een minuut te dichten, wat een behoorlijke inspanning was. De samenwerking vooraan verliep vlot, maar het peloton liet ons niet gaan. Vandaag verwachtte ik een strijd met de vluchters tot het einde, maar die kwam er helaas niet.”

“Toen het peloton ons inrekende, zag ik dat er nog wat op zat bij Steinhauser”, gaat Valter verder. “Hij maakte ook al een deel uit van de vroege vlucht, dus hij was duidelijk de sterkste vandaag. Mijn felicitaties aan hem. Verder ben ik zeer tevreden met mijn klimmersbenen. We zijn in deze ronde om te leren en zo’n strijd om in de vroege vlucht te komen is altijd leerzaam. Natuurlijk wil je als renner een goed resultaat behalen in elke etappe, maar vandaag ben ik tevreden dat ik opnieuw mijn goede benen en mijn kampioenstrui kon tonen in de kop van de koers. Na de sprintetappe van morgen zie ik nog twee mogelijkheden om iets te proberen.”

Giro d'Italia

Stage 17

Uitslag
Klassement

Uitslag

Klassement

Gerelateerde updates