Vijfde plaats voor Vingegaard in openingstijdrit Itzulia Basque Country

Vijfde plaats voor Vingegaard in openingstijdrit Itzulia Basque Country

Jonas Vingegaard is in de openingstijdrit van Itzulia Basque Country als vijfde geëindigd. In de korte race tegen de klok moest de titelverdediger uiteindelijk vijftien seconden toegeven op oud-ploeggenoot Primoz Roglic.

De 66ste Ronde van het Baskenland startte met een tien kilometer lange individuele tijdrit in de straten van Irun. Vingegaard, die de Spaanse rittenkoers won in 2023, was de eerste Team Visma | Lease a Bike-renner die het startpodium verliet. Op de technische omloop wist de 27-jarige kopman meteen een solide race neer te zetten. Met een tijd van 12’59” verzekerde de Deen zich van een vijfde plek, vijftien seconden na ritwinnaar Roglic.

“Een explosieve start van de week”, zo omschrijft Vingegaard de openingstijdrit na afloop. “Ik ben tevreden met mijn prestatie vandaag. De benen en het algemene gevoel voelden goed. Met de achterstand van vijftien seconden op Roglic ben ik nog niet bezig. In de vijf etappes die nog volgen kan er veel gebeuren.”

"De vorm is er. Ik kijk uit naar de komende ritten"

Jonas Vingegaard

Vingegaard wist eerder dit seizoen al O Gran Camiño en Tirreno-Adriatico op zijn naam te schrijven. Met Izulia Basque Country werkt hij zijn derde rittenkoers van het seizoen af. “Na Tirreno-Adriatico kende ik een goede traningsperiode. De vorm is er, dus ik kijk uit naar de komende ritten. Op papier lijkt deze editie van Itzulia Basque Country iets minder zwaar dan de vorige jaren. Desondanks verwacht ik een gevecht tot en met de beslissende slotetappe”, besluit hij.

 / 

Gerelateerde updates