Vingegaard komt verraderlijke tweede etappe Itzulia Basque Country goed door

Vingegaard komt verraderlijke tweede etappe Itzulia Basque Country goed door

In de tweede etappe van Itzulia Basque Country wist Jonas Vingegaard na een hectisch slot in de eerste groep te finishen. De Deen behield zijn vijfde plek in het algemene klassement. De ritwinst was voor Paul Lapeira.

In de heuvelachtige tweede etappe van de Ronde van Baskenland trok het peloton over de Spaans-Franse grens. Na het startschot in Irun kreeg een kopgroep van vijf renners een voorsprong van het peloton, waarin de Team Visma | Lease a Bike-renners attent rond reden.

Toen de kopgroep op ruime afstand van de aankomst werd ingerekend, werden de weersomstandigheden slechter. Na een door regen geteisterde finale, waarin de natte wegen een extra risico vormden, finishten Vingegaard en Loe van Belle in de eerste groep. Ook de rest van de geel-zwarte formatie bereikte anderhalve minuut later veilig en wel de aankomstlijn.

"Opgelucht dat we deze etappe zonder kleerscheuren overleefd hebben"

Frans Maassen

“Ik ben opgelucht dat we deze etappe zonder kleerscheuren overleefd hebben”, reageert ploegleider Frans Maassen na afloop. “De regenval en de gladde wegen zorgden ervoor dat het nog erg gevaarlijk werd. Het was een stressvolle dag, maar ik ben blij dat we hem heelhuids konden afsluiten. In de finale leverde Loe knap werk om Jonas uit de problemen te houden met het oog op zijn positie in het algemene klassement."

Op woensdag wacht de renners de langste rit in deze Itzulia Basque Country met onderweg zes gecategoriseerde beklimmingen. Vingegaard vat de derde etappe aan als vijfde in de stand.

Gerelateerde updates