Account
Powered by
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
4/5 Verviers › Herve 188km
5/5 Mouscron › Thuin 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
pl Princess Anna Vasa Tour
Women's Team 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Toruń › Toruń 3km
2/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 116km
3/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 115km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 172km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz 159km
2/7 Mysłakowice › Karpacz 15km
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój 156km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
Zelfkritische Van Belle als volwassen renner op weg naar WorldTour

Zelfkritische Van Belle als volwassen renner op weg naar WorldTour

Samen met ploegmakkers Johannes Staune-Mittet en Per Strand Hagenes maakt Loe van Belle komende winter de overstap van het Jumbo-Visma Development Team naar de elitetak van de Nederlandse formatie. De 21-jarige renner tekende enige tijd geleden al een contract dat ingaat vanaf het jaar 2024. “Ik ben de afgelopen jaren een volwassen renner geworden.”

Enkele jaren geleden kwam Van Belle, geboren in Zoetermeer, voor het eerst op de radar van het opleidingsprogramma van Team Jumbo-Visma. “Tijdens een trainingskamp met de Nederlandse selectie in de Vogezen nam ik als eerstejaars junior deel aan een test op Ballon d’Alsace. Robbert de Groot was daar ook aanwezig. Ik bleek op de berg het snelst van allemaal. Robbert was blijkbaar dermate onder de indruk dat hij contact met me opnam. Er lagen andere kapers op de kust, maar voor mij was de keuze snel duidelijk. Ik zag wel heil in het verhaal en de ambitie van Team Jumbo-Visma.”

Sinds 2021 verdedigt de jonge Nederlander het geel-zwart van Team Jumbo-Visma. “Ik kijk tevreden terug op de drie jaar als belofte”, vervolgt de aanstaand neoprof zijn verhaal. “Ieder jaar heb ik stappen vooruit gezet. Het ene jaar iets grotere dan het andere, maar dat is eigen aan het pad van een jonge wielrenner, denk ik. Ik heb me al die tijd super gesteund gevoeld door de begeleiding van de ploeg. Het is een erg prettige omgeving, niet in de laatste plaats door de vele fijne teamgenoten en deskundige staf.”

“Het afgelopen jaar stond voornamelijk in het teken van het zetten van de laatste stap richting de WorldTour”, blikt Van Belle terug. “Op het gebied van kennis, trainingsomvang en hardheid in de koers heb ik mezelf nog erg kunnen ontwikkelen. Sportief gezien was het afgelopen jaar misschien niet mijn allerbeste jaar. Ik reed wel wat korte uitslagen, maar een overwinning of podiumplaats ontbreekt dit seizoen. Daar kan ik voor mezelf kritisch naar kijken.”

"Ik ben niet bang om verantwoordelijk te nemen"

Loe van Belle

Een hoogtepunt heeft Van Belle ook. “Ik mocht mijn seizoen openen in O Gran Camiño. Dat was supergaaf. In één en dezelfde ploeg rijden met Jonas Vingegaard en alle andere grote namen is iets wat al jaren op mijn ambitielijst prijkte. Met de mannen van de WorldTour-ploeg op pad zijn, is een ervaring die me niemand meer afneemt. Dat smaakt zeker naar meer. Gelukkig lijkt het erop dat het in de komende jaren vaker zal gaan gebeuren”, werpt de Zuid-Hollander een blik vooruit.

Van Belle looft de specifieke aanpak van zijn ploeg. “Doordat de ploeg ons al heeft laten wennen aan koersen op het hoogste niveau, gaat de definitieve stap omhoog nu wellicht minder groot zijn. Ik voelde me erg welkom tussen de grote mannen. Komend jaar zal ik definitief een onderdeel van de WorldTour-ploeg uitmaken. Dat is een heel fijn gevoel. Ik durfde in de afgelopen jaren te koersen, maar ook te falen. Dat ga ik zeker meenemen naar de profs. Ik ben niet bang om verantwoordelijk te nemen. Ik kan wel stellen dat ik de afgelopen jaren volwassen ben geworden en klaar ben voor de stap omhoog”, besluit Van Belle ambitieus.

Gerelateerde updates