Roglic tekent bij en maakt decennium vol bij Team Jumbo-Visma

Roglic tekent bij en maakt decennium vol bij Team Jumbo-Visma

Primoz Roglic en Team Jumbo-Visma zijn een verlenging van het contract tot en met 2025 overeengekomen. Daarmee zal de Olympisch kampioen tijdrijden de tien jaar vol maken in Nederlandse dienst.

In 2016 startte Roglic zijn professionele wielercarrière bij Team Jumbo-Visma. Sindsdien reed de 32-jarige Sloveen een imposante erelijst bijeen. In dienst van de Nederlandse ploeg behaalde hij ruim vijftig overwinningen, waaronder Luik-Bastenaken-Luik, vijftien etappes in grote rondes en driemaal het eindklassement van de Vuelta a España. Roglic had bij de ploeg van algemeen directeur Richard Plugge nog een contract tot en met 2023. Die overeenkomst is nu opengebroken en met twee jaar verlengd.

Voor Roglic is een langer verblijf bij Team Jumbo-Visma een logische keuze. “Ik ben met dit team meegegroeid sinds mijn komst in 2016. We hebben samen al een flinke geschiedenis waar ik erg trots op ben. Ik maakte op een wat latere leeftijd mijn debuut in het World Tour-peloton. Het zag er misschien makkelijk uit en de mooiste momenten komen het snelst bovendrijven, maar het was niet altijd gemakkelijk. Toch is het snel gegaan met mij en mijn ontwikkeling. Ik ben niet in mijn eentje verantwoordelijk voor die mooie momenten. Dat deed ik samen met mijn ploeggenoten en de staf. Het is fijn om ook de volgende jaren onderdeel uit te maken van dit team.”

“Mijn doelen staan los van resultaten”, vervolgt Roglic. “Ik wil me vooral blijven ontwikkelen op verschillende gebieden. Fysiek en mentaal, maar ook als leider van een team en als mens. Daarvoor zit ik hier op de juiste plek. Waar de komende jaren de focus op komt te liggen, zullen we wel zien.”

 / 

Sportief directeur Merijn Zeeman noemt het bijzonder dat Roglic zó lang aan Team Jumbo-Visma verbonden blijft. “We vinden het heel speciaal dat Primoz nogmaals verlengt en tot op heden zijn hele professionele carrière bij ons team rijdt. Daar zijn we superblij mee en ook heel erg trots op. Primoz is de belichaming van de transformatie van onze ploeg in de laatste jaren. Deze contractverlenging geeft ons de mogelijkheid om ook de komende jaren plannen en doelstellingen te maken waar hij een centrale rol in speelt. Primoz is een van de pijlers binnen de ploeg. De cultuur die we samen hebben opgebouwd, is ontzettend van toepassing op de sporter en de persoon Primoz Roglic.”

Naast de contractverlenging van Roglic lanceert Team Jumbo-Visma vandaag ook het nieuwe tenue voor 2022. De renners en rensters zullen aankomend jaar te bewonderen zijn in een overwegend geel tenue. Het gloednieuwe shirt is nu beschikbaar in de webshop van Team Jumbo-Visma.

Gerelateerde updates