Account
Powered by
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
4/5 L'Isle-sur-le-Doubs › Valentigney 176km
5/5 Europa-Park › Sélestat 166km
pl Princess Anna Vasa Tour
Women's Team 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 116km
3/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 115km
4/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 13km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
2/4 Zlín › Pustevny 172km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
4/4 Šumperk › Šternberk 131km
fr Olympic Games WE - ITT
Women's Team 27 jul '24
1/1 Paris › Paris 32km
fr Olympic Games ME - ITT
Women's Team 27 jul '24
1/1 Paris › Paris 32km
fr Olympic Games ME - Road Race
Women's Team 03 aug '24
1/1 Paris › Paris 272km
fr Olympic Games WE - Road Race
Women's Team 04 aug '24
1/1 Paris › Paris 157km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
Tirami-cycling-su: een toetje met koffie in de hoofdrol

Tirami-cycling-su: een toetje met koffie in de hoofdrol

Het is vandaag de perfecte dag om een van onze favoriete toetjes te delen. Koffie speelt daarin de hoofdrol! Op 1 oktober is het namelijk de Dag van de Koffie. Leuk om te maken en heerlijk om te eten: de tirami-cycling-su.

Ingrediënten (10 personen)

4 kopjes espresso of 2 koppen koffie

800 gram high protein chocolade pudding

100 gram FrieslandCampina Whey vanille

350 gram kippeneiwit

350 gram lange vingers

1 vanillestokje

100 gram vanillesuiker

150 gram rietsuiker

200 gram Alpro Dessert Vanille

10 gram cacaopoeder

20 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

1. Zet vier kopjes espresso of twee koppen koffie. Roer de rietsuiker door de koffie tot het opgelost is. Zet het aan de kant zodat het kan afkoelen.

2. Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf in een vetvrije kom.

3. Schud in een bidon de whey met een scheutje water tot een klontloos geheel. Meng dit goed door de Alpro Dessert Vanille.

4. Snijd het vanillestokje in tweeën. Schraap het vanillemerg uit de halve stokjes en roer dit ook door het vanille-wheymengsel.

5. Spatel nu het vanille-wheymengsel rustig door de opgeklopte eiwitten. Het is de bedoeling dat het geheel (iets) in volume afneemt.

6. Neem een schaal en doop de lange vingers een voor een in de koffie. Maak in de schaal op de bodem een eerste laag van een pak lange vingers.

7. Schep de helft van het vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk het glad.

8. Verdeel de chocolade pudding over het vanille-wheymengsel.

9. Maak nu een tweede laag van een pak in koffie gedoopte lange vingers.

10. Schep de het resterende vanille-wheymengsel over de lange vingers en strijk dit glad.

11. Bak het amandelschaafsel kort goudbruin in een steelpan zonder olie.

12. Stooi de cacao over de vanille-wheylaag en garneer met de amandelschaafsel.

Eet smakelijk!

"Laat de tirami-cycling-su minstens vier uur rusten in de koelkast. Of een dag van te voren maken: nog beter!"

Performance Chef Karin Lambrechtse

Gerelateerde updates