Kersvers Nederlands kampioen Roosen kijkt uit naar koersen in nationale driekleur in Wallonië

Kersvers Nederlands kampioen Roosen kijkt uit naar koersen in nationale driekleur in Wallonië

Van 20 tot en met 24 juli staat in België de Ronde van Wallonië op het programma. Team Jumbo-Visma staat met een mix van professionals en jeugdig elan aan de start. Voor Timo Roosen worden het de eerste kilometers in zijn nationale kampioenstrui in wedstrijdverband.

Rappe mannen die een klimmetje kunnen verteren zullen zich de komende dagen thuis voelen in Wallonië. Het parcours glooit de gehele week. Roosen zit goed in zijn vel en kijkt uit naar de komende week. “Na het NK ben ik op trainingskamp in Tignes geweest. Daar heb ik de nodige trainingskilometers gemaakt. Met de vorm zit het wel goed. Ik denk dat ik een goede inhoud heb. Ik ben klaar om te koersen”, spreekt de gemotiveerde Roosen.

"Ik ben klaar om te koersen."

Timo Roosen

Nederlandse driekleur
Een maand geleden veroverde Roosen de nationale titel in Drenthe. De renner van Team Jumbo-Visma kan niet wachten totdat hij voor het eerst in wedstrijdverband in actie mag komen in de nationale driekleur. “Ik heb de afgelopen tijd erg naar dit moment uitgekeken. Eindelijk mag ik mijn trui tonen aan het publiek. Het is een grote eer om het komende jaar rond te rijden in deze trui. Dat maakt me trots. Ik denk dat de vorm van het afgelopen NK zeker nog niet verdwenen zal zijn. De overwinning op het NK heeft me zeker een boost gegeven wat vertrouwen betreft. Ik geniet er iedere ochtend weer van om de trui aan te mogen trekken.”

"Ik geniet er iedere ochtend weer van om de trui aan te mogen trekken."

Timo Roosen

Over de doelen van de aankomende week is Roosen, die zijn debuut maakt in deze koers, duidelijk. “We staan met een sterk blok aan de start. Dylan Groenewegen zal voor zijn kans gaan in de etappes die uitdraaien op een sprint. Het is zaak om hem als ploeg zijnde zo goed als mogelijk bij te staan. In de op papier iets lastigere etappes zullen er ook kansen voor mezelf zijn, maar ook voor Pascal Eenkhoorn en Olav Kooij. Het parcours is daar nauwelijks vlak. Na een lastige aanloop kan ik wellicht wat moois bereiken in de finale.”

Speciaal gevoel
“Het lijkt me heel speciaal om Parijs-Roubaix in deze trui te mogen rijden”, vertelt Roosen. “Die koers is op zichzelf al prachtig. Om hem dan ook nog eens als Nederlands kampioen te mogen rijden, dat maakt het extra speciaal. Ook de Benelux Tour is nog een persoonlijk doel voor mij. Maar allereerst gaat de focus op deze Ronde van Wallonië. De mensen verwachten nu wat van Timo Roosen als Nederlands kampioen. Daar kan ik mee leven. Zelf leg ik de lat ook altijd heel hoog.”

Selectie
Naast Roosen, Groenewegen, Eenkhoorn en Kooij zijn ook Christoph Pfingsten, Rick Pluimers en Tim van Dijke van de partij in Wallonië. De twee laatstgenoemden sluiten aan vanuit het Jumbo-Visma Development Team.

Gerelateerde updates