Ronde van Burgos als laatste voorbereiding richting Ronde van Spanje voor Team Jumbo-Visma

Ronde van Burgos als laatste voorbereiding richting Ronde van Spanje voor Team Jumbo-Visma

De laatste puntjes op de I zetten richting de Ronde van Spanje, dat is het belangrijkste doel van Team Jumbo-Visma in de Ronde van Burgos. “Al zijn ritwinst en een goed klassement zeker ook een doel.”

De Ronde van Burgos gaat anderhalve week voor de Ronde van Spanje van start. Voor een deel van de Vuelta-selectie van Team Jumbo-Visma vormt de vijfdaagse rittenkoers de perfecte aanloop naar de laatste grote ronde van het seizoen. Primož Roglič is kopman in Burgos, een rol die hij samen met Tour-winnaar Jonas Vingegaard ook in de Ronde van Spanje zal bekleden.

De Ronde van Burgos bestaat uit een vlakke rit, een ploegentijdrit, twee heuvelachtige ritten en een aankomst bergop.

“Met het oog op de Ronde van Spanje is het zeer nuttig om nog eens een ploegentijdrit te rijden”, zegt ploegleider Marc Reef. “De eerste rit in de Vuelta is namelijk ook een ploegentijdrit. Het is goed om de automatismen nog eens op te frissen. De eerste ritten van de Ronde van Spanje zijn sowieso niet gemakkelijk, met al een aankomst bergop in de derde rit. Het is zaak om er direct te staan. Voor de renners die uit een trainingsblok komen, is het dus goed om de Ronde van Burgos al in de benen te hebben.”

Reef doelt daarbij onder meer op Roglič, die na zijn Giro-winst geen koers meer reed. “Sinds 2019 kende hij niet meer zo’n goede voorbereiding op de Vuelta. Hij heeft zijn rust kunnen nemen en daarna volgens plan kunnen opbouwen via een hoogtestage. Hij staat er goed voor nu.” Die goede vorm hoopt hij in Burgos direct te verzilveren. “Ritwinst en een goed klassement zijn zeker ook een doel in de Ronde van Burgos. De vierde etappe kent een explosieve finale die Primož goed zou moeten liggen. Daarna is de aankomst bergop op de slotdag een goede graadmeter.”

Team

Primoz Roglic

Jan Tratnik

Attila Valter

Edoardo Affini

Robert Gesink

Gijs Leemreize

Koen Bouwman

Gerelateerde updates