Tulett mikt met Team Visma | Lease a Bike op eindwinst in Baskenland

Tulett mikt met Team Visma | Lease a Bike op eindwinst in Baskenland

Tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix in, vindt aankomende week de 63e editie van de Ronde van het Baskenland plaats. Team Visma | Lease a Bike start maandag in Irun met een sterke klimmersploeg aan de Baskische rittenkoers. Ben Tulett is een van hen.

De 22-jarige renner van Britse komaf is bezig aan zijn eerste seizoen in het tenue van Team Visma | Lease a Bike. Afgelopen winter maakte de renner uit Sevenoaks de overstap vanuit INEOS Grenadiers. De eerste maanden bevallen Tulett naar eigen zeggen goed. “De start van het seizoen is prettig verlopen. Ik heb kunnen wennen aan een nieuwe omgeving. Het is goed voor me geweest. Natuurlijk is zo’n beginperiode altijd wel even spannend, maar ik ben uitstekend opgevangen”, vertelt Tulett.

“Het is ongelooflijk om te zien hoe iedereen bij de ploeg het beste in zichzelf en elkaar naar boven haalt”, gaat de Brit verder. “Ik had voor mijn komst naar het team al goede verhalen gehoord over de manier van werken, maar het heeft me alsnog in de positieve zin van het woord verrast. Het was bovendien een geweldig gevoel om onderdeel te zijn van de ploeg die met Jonas Vingegaard zowel O Gran Camiño als Tirreno - Adriatico won. Het heeft me een hoop motivatie gegeven. Dat smaakt echt naar meer.”

Aan de vooravond van de Ronde van het Baskenland kan Tulett dus haast niet meer wachten om opnieuw een rugnummer op te spelden en Vingegaard te ondersteunen in de jacht naar de eindoverwinning. “Ik wil hem helpen op weg naar de winst van het eindklassement. Hopelijk kan ik hem op cruciale momenten in de race bijstaan. Daar ligt dan ook direct mijn grootste persoonlijke doel in deze koers.”

"We zetten ons schrap voor zes intense dagen"

Ben Tulett

De Baskische rittenkoers start maandag met een tijdrit van tien kilometer. Op dag zes staat in de afsluitende etappe de koninginnenrit gepland. In de tussenliggende ritten is het zelden vlak, want in de Spaanse regio wemelt het van de steile heuvels en oplopende stroken. Vingegaard is de titelverdediger. In 2018 en 2021 was Primoz Roglic er namens Team Visma | Lease a Bike de beste. Voor het eerst kruist Vingegaard aankomende week in wedstrijdverband de degens met diens voormalig ploeggenoot Roglic. Ook Remco Evenepoel geeft acte de présence, waardoor het deelnemersveld als behoorlijk sterk kan worden betiteld.

Voor Tulett is het een heerlijke ervaring om onderdeel te zijn van Team Visma | Lease a Bike. “Het is genieten om in hetzelfde team als bijvoorbeeld Jonas, maar ook Sepp Kuss te rijden. Het zijn grote kampioenen, waar ik maar al te graag een trap extra voor doe. Zij tillen mij naar een hoger niveau. De Ronde van het Baskenland is een van de zwaarste koersen op de wielerkalender. Het gaat vanaf de eerste dag tot aan de laatste meter op de slotdag een gevecht worden. We zetten ons schrap voor zes intense dagen. Hopelijk kunnen we huiswaarts keren met de eindwinst”, sluit Tulett af.

Selectie Team Visma | Lease a Bike Ronde van het Baskenland: Ben Tulett, Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Milan Vader, Johannes Staune Mittet & Loe van Belle.

Ploegleiders
: Addy Engels & Frans Maassen.

Gerelateerde updates