Van Dijke-tweeling wil zich ook in Parijs - Roubaix tonen

Van Dijke-tweeling wil zich ook in Parijs - Roubaix tonen

Het Bos van Wallers, Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre. De wielerliefhebber zal weten waarover het gaat: Parijs-Roubaix. In de schaduw van alle pech die Team Visma | Lease a Bike dit voorjaar gehad heeft, rijdt de tweeling Mick en Tim van Dijke een opvallende klassiekercampagne. Het duo blikt vooruit op Parijs-Roubaix.

24 jaar geleden zagen Tim en Mick het levenslicht in het Zeeuwse Goes. Al snel raakte het duo in aanraking met én verliefd op de fiets. Vanaf hun zesde trainden de broers voor dat ene grote doel: profwielrenner worden. Dit voorjaar voegden de gebroeders Van Dijke een heel nieuwe dimensie toe aan een toch al bijzonder verhaal.

"Het is heel speciaal om dit samen met Mick te mogen doen"

Tim van Dijke

Tim en Mick reden beiden al eens Parijs - Roubaix, maar staan komende zondag voor het eerst samen aan het vertrek in de Hel van het Noorden. “Het is heel speciaal om dit samen met Mick te mogen doen”, vertelt Tim. “Samen met de Ronde van Vlaanderen vind ik Parijs - Roubaix de mooiste koers op de kalender. We rijden ze dit jaar allebei samen. Dat is heel bijzonder en dat besef ik maar al te goed.”

De jongeling geeft aan er dit seizoen lekker in te zitten. “Voor mij persoonlijk verloopt het voorjaar voorspoedig. In Parijs - Nice voelden de benen al sterk. Sindsdien ben ik voor mijn gevoel alleen nog maar beter geworden. Ik heb afgelopen winter weer een stap kunnen zetten in mijn ontwikkeling. Vorig jaar ben ik voor het eerst in mijn carrière een heel seizoen gespaard gebleven van fysieke ongemakken. Ik heb in de voorbije periode het vertrouwen gekregen van de begeleiding van de ploeg en geen training moeten overslaan. Steeds ben ik heel hard blijven werken. Dat lijkt zich nu uit te betalen. Het is misschien niet direct terug te zien in de vorm van een topresultaat, maar ik kan telkens een flinke duit in het zakje doen voor de kopmannen. De waardering die ik krijg van hen, is voor mij onbetaalbaar”, vertelt de Zeeuw.

Parijs - Roubaix bestaat uit 260 kilometer. De renners starten in Compiègne en finishen aan het eind van de middag op de wielerbaan in Roubaix. Het peloton trotseert aankomende zondag liefst dertig kasseistroken. In totaal hobbelen de banden van Tim en Mick van Dijke en hun ploeggenoten over een kleine zestig kilometer aan klinkers.

"Als ik de foto’s terugzie krijg ik toch wel kippenvel"

Mick van Dijke

Ook voor Mick voelt samen koersen met zijn broer bijzonder. “Het is echt een ongelooflijke droom om samen met Tim deze grote koersen te rijden. Misschien komt dat besef voor mij pas later. Tijdens de wedstrijd heb ik niet veel tijd om er bij stil te staan, maar als ik later de foto’s terugzie krijg ik toch wel kippenvel. We fietsen al vanaf ons zesde. Het is dan toch wel gaaf dat we het samen zo ver geschopt hebben”, vertelt de andere helft van het duo.

“Ik ben al sinds de Tour Down Under in januari aan het koersen, maar ik voel de vermoeidheid nog niet”, zo omschrijft Mick zijn drukke 2024. “Dat is vermoedelijk omdat ik heel gemotiveerd ben om deze koersen te rijden. Ik ga in samenspraak met de ploeg wel kijken om een periode van rust in te lassen. Eerst wil ik aankomende zondag nog mijn beste beentje voorzetten. In de Ronde van Vlaanderen voelde ik me heel goed. Parijs - Roubaix zou mij ook heel goed moeten liggen. Het is een heel rare wedstrijd. Degene met de minste pech kan het heel ver schoppen. Positionering is uiteraard ook heel erg belangrijk. Hopelijk kunnen we met zo veel mogelijk ploeggenoten de finale aanvatten.”

“Christophe Laporte en Dylan van Baarle zullen aankomende zondag onze vooruitgeschoven pionnen zijn”, aldus Tim. “Ik zal ze proberen zo goed mogelijk van dienst te zijn. In Vlaanderen heb ik Tiesj Benoot goed kunnen bijstaan en hem terug kunnen brengen in de wedstrijd. Dat gaf vertrouwen. Parijs - Roubaix ligt me nog iets beter. Gelukkig hebben we een hele brede voorjaarskern. Als er iemand wegvalt staan er anderen klaar om het gat op te vullen, dat blijkt zeker dit voorjaar met alle pech die we al gehad hebben.”

Het slotwoord is voor Mick. “De omstandigheden zijn pittig, zo hebben we bij de verkenning aan den lijve ondervonden. Als we komende zondag op het podium eindigen en als ploeg een goede wedstrijd rijden, ben ik persoonlijk meer dan tevreden. Met Dylan en Christophe hebben we twee renners die daar zeker toe in staat zijn. Ik zal alles geven wat ik in mijn mars heb, en wil mezelf tonen”, besluit hij.

Naast de Van Dijke-tweeling starten namens Team Visma | Lease a Bike Christophe Laporte, Dylan van Baarle, Edoardo Affini, Per Strand Hagenes en Julien Vermote.

Gerelateerde updates