Geruisloze eerste etappe voor Team Visma | Lease a Bike in RideLondon Classique

Geruisloze eerste etappe voor Team Visma | Lease a Bike in RideLondon Classique

Team Visma | Lease a Bike heeft in de eerste etappe van de RideLondon Classique niet mee kunnen strijden om de prijzen. De Nederlandse ploeg hoopte mee te kunnen spurten met Nienke Veenhoven, maar dat plan voltrok zich uiteindelijk niet in het Verenigd Koninkrijk.

De Ford RideLondon Classique, zoals de koers voluit heet, is een wedstrijd van WorldTour-niveau, bestaande uit drie etappes. De koers ving deze vrijdag aan met een etappe over 160 kilometer van Saffron Walden naar Colchester. Twee rensters probeerden onderweg uit de greep van het peloton te blijven, maar die poging mislukte. Dat kwam mede doordat de ploegen met ambities voor wat betreft de dagzege hun zinnen hadden gezet op een massasprint. Die kwam er ook, met Lorena Wiebes als uiteindelijke winnares.

“Het was vandaag een lange, maar redelijk rustige etappe”, verklaart Lieke Nooijen na afloop. De 22-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike geeft wat meer duiding: “Het ging de hele dag op en af. We vonden elkaar goed onderweg, maar dat ging op het eind in de hectiek iets minder. Daardoor konden we niet meesprinten met Nienke. Het is jammer dat een resultaat vandaag uitblijft, want we wilden ons zeker tonen in dit sterke deelnemersveld”, vertelt de Nederlandse.

"We gaan er morgen lekker invliegen"

Lieke Nooijen

“Morgen staat er een pittige etappe op de rol”, gaat Nooijen verder. “We hopen de koers dan hard te maken. We staan hier niet aan de start met een uitgesproken kopvrouw, maar wel met een sterk team. Morgen staan er een hoop klimmetjes op het programma. Persoonlijk heb ik wel baat bij een zware koers. Ik hoop daarna nog kracht in de benen te hebben voor een eindschot. We gaan er morgen lekker invliegen met z’n allen.”

 / 

© Foto's: Ford RideLondon

Gerelateerde updates