Kooij sprint naar tweede plek in Gooikse Pijl

Kooij sprint naar tweede plek in Gooikse Pijl

Olav Kooij heeft net naast de overwinning gegrepen in de Gooikse Pijl. De sprinter van Team Jumbo-Visma hoefde in de straten van Gooik alleen Jasper Philipsen voor zich te dulden.

Dat de twintigste editie van de Gooikse Pijl in een massasprint zou eindigen, stond in de sterren geschreven. Zes renners probeerden daar nog een stokje voor te steken, maar zij werden bij het ingaan van de laatste ronde ingerekend door het peloton.

In de finale brak het peloton nog even in tweeën. Kooij leek de slag aanvankelijk te hebben gemist, maar mede dankzij zijn teamgenoten werd hij teruggebracht naar de eerste groep. Een massasprint volgde en daarin legde Kooij het nipt af tegen Philipsen.

"Het scheelde niet veel", vertelt Kooij in een eerste reactie. "Ik moest van ver komen, al denk ik dat dat op dit parcours niet meteen een nadeel was. Ik heb mijn sprint kunnen rijden en jammer genoeg was er net eentje sneller. Hier zullen we het mee moeten doen."

"We konden niet de lead-out doen die we wilden"

Frans Maassen

Kooij geeft aan dat de finale anders verliep dan verwacht. "Toen de kopgroep dichterbij kwam, dachten meerdere ploegen dat er nog wat mogelijk was. Ik zat in de tweede groep, maar uiteindelijk kwam alles weer samen en konden we gaan sprinten."

Ploegleider Frans Maassen zag vanuit de volgwagen eveneens een onverwachte finale, met uiteindelijk wel de verwachte sprint als uitkomst. "Alle topsprinters zaten in de tweede groep, maar staken toch weer over naar het voorste gedeelte. Wij verloren elkaar met 2,5 kilometer te gaan, waardoor we niet de lead-out konden doen die we wilden. Uiteindelijk moeten we genoegen nemen met de tweede plek."

 / 

Gerelateerde updates