Laporte sprint naar vierde plek in Famenne Ardenne Classic

Laporte sprint naar vierde plek in Famenne Ardenne Classic

Christophe Laporte is in de Famenne Ardenne Classic als vierde geëindigd. In de sprint van een uitgedund peloton greep de kersvers Europees kampioen net naast een podiumplek. De winst was voor thuisrijder Arnaud De Lie.

Team Jumbo-Visma toonde zich aanvalslustig onderweg. Zowel Laporte als Dylan van Baarle trok in de aanval. De sprintersploegen lieten niet begaan, waardoor een uitgedund peloton de laatste rechte lijn bereikte. In de sprint was De Lie, ondanks materiaalpech in de slotmeters, ongenaakbaar. Daarachter nam Laporte genoegen met plek vier.

Ploegleider Arthur van Dongen zag een sterke collectieve prestatie van zijn manschappen. “We hebben gekoerst zoals we wilden koersen, namelijk op een attractieve manier. Vandaag wilden we het verschil maken door te anticiperen op de vele ontsnappingspogingen. Dat deden we heel erg goed. Geen overwinning voor ons vandaag, maar ik ben trots op hoe onze renners de plannen hebben uitgevoerd. We hadden kunnen kiezen om helemaal niets te doen en de sprint af te wachten, maar we wilden zoveel mogelijk renners de kans geven om iets te ondernemen.”

"Ik blik tevreden terug op onze teamprestatie"

Arthur van Dongen

Twee talenten uit het Jumbo-Visma Development Team kregen vandaag hun kans op het hoogste niveau. De 19-jarige Amerikaan Colby Simmons en de 20-jarige Noor Per Strand Hagenes - die volgend jaar het WorldTour team vervoegt - maakten een goede indruk. “Door het uitvallen van Loe (van Belle) werd Colby last-minute opgeroepen”, aldus Van Dongen. “Hij deed het vandaag heel erg goed. Daarnaast bewees Per dat hij op dit soort parcoursen heel goed uit de voeten kan en hier mee kan strijden met de besten. Ik blik tevreden terug op onze teamprestatie vandaag.”

 / 

Gerelateerde updates