Vingegaard behaalt eerste seizoenszege in O Gran Camino

Vingegaard behaalt eerste seizoenszege in O Gran Camino

Jonas Vingegaard heeft op fraaie wijze de tweede etappe van de Spaanse rittenkoers O Gran Camino gewonnen. Op de pittige slotbeklimming naar Monte Trega reed de Deen enkele kilometers voor het eind weg van de rest. Enkele ogenblikken later mocht Vingegaard voor het eerst dit seizoen het zegegebaar maken.

Team Jumbo-Visma had snode plannen in Spanje. Dat bleek wel uit het feit dat de ploeg de koers controleerde en een groepje vluchters nooit heel ver liet wegrijden. Ook na het inrekenen van het zevental verstopten de zwart-gelen zich niet en trok de formatie met een indrukwekkend treintje richting de voet van de afsluitende beklimming.

Johannes Staune-Mittet, normaliter uitkomend voor het Development Team van de Nederlandse ploeg, en Attila Valter omringden Vingegaard in de laatste kilometers. Eerstgenoemde hanteerde een verschroeiend tempo, wat erin resulteerde dat de concurrentie moeite had met volgen. Op ruim twee kilometer van de streep ontbond Vingegaard zijn duivels en bleek de vogel gevlogen. Met zijn eerste seizoensoverwinning schenkt Vingegaard zijn ploeg de tweede zege van het kalenderjaar.

“Deze overwinning is heel erg lekker. Ik voelde me uitstekend gedurende de dag”, zo klinken de eerste woorden van Vingegaard na afloop. “De mannen hebben hard gewerkt. Gelukkig had ik de benen om het af te maken. De vorm is goed, maar dat wist ik van te voren. Het was een heel moeilijke klim, niet in de laatste plaats door de kasseien in de slotkilometer. Ik heb mezelf tot de limiet gedreven. Ik wilde heel graag winnen, in het bijzonder voor mijn vriendin. Nu hebben we de trui en die willen we uiteraard vasthouden. Het doel is nu om het klassement te winnen.”

"Ik wilde heel graag winnen"

Jonas Vingegaard

De winnaar van de meest recente Tour de France raakt maar moeilijk uitgesproken over het puike werk dat zijn ploeggenoten vandaag verrichtten. “Het is een heel verzadigend gevoel als ik het uitstekende teamwork op deze manier kan afmaken. Drie jongens van het team rijden normaliter voor onze opleidingsploeg, maar het is indrukwekkend om te zien hoe zij zich hier handhaven tussen World Tour-ploegen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Hopelijk laten we de komende dagen nog een aantal mooie dingen zien.”

Gerelateerde updates