De verovering van de roze trui in foto's

De verovering van de roze trui in foto's

Primoz Roglic heeft voor het eerst de Giro d’Italia gewonnen. Op het eind van een zware slotweek zette de 33-jarige Sloveen van Team Jumbo-Visma de ronde naar zijn hand tijdens de klimtijdrit naar Monte Lussari. Beleef de verovering van de roze trui hieronder in foto’s!

Etappes 16 - 19

Na de tweede rustdag kreeg het peloton meteen een stevige bergetappe voorgeschoteld. Op de laatste beklimming van de dag moest Roglic concurrenten Geraint Thomas en Joao Almeida laten gaan. Met behulp van een sterke Sepp Kuss wist de kopman de schade te beperken. In de daaropvolgende dagen bleek Roglic samen met Thomas over de beste papieren te beschikken. Op de aankomsten bergop in etappes achttien en negentien reden de twee favorieten telkens samen over de streep. De Sloveen trok zo met 26 seconden achterstand naar de beslissende klimtijdrit op de voorlaatste dag.

 / 

Etappe 20

Hét moment waar iedereen naar uitkeek: de individuele klimtijdrit naar Monte Lussari, op een boogscheut van de Sloveens-Italiaanse grens. Roglic was sneller onderweg dan Thomas. Met de slotklim in zicht verkleinde het klassementsverschil tussen de twee stelselmatig. De roze droom leek even aan diggelen toen Roglic kampte met een schakelprobleem. Hij moest van de fiets, maar kon zijn weg naar de finish verderzetten. Hij verpulverde de tegenstand en mocht daags voor de slotetappe in Rome de roze trui aantrekken.

 / 

Etappe 21

De 106e Ronde van Italië eindigde met een vlakke etappe in Rome. Na drie intense weken reed Roglic in het bijzijn van zijn ploeggenoten over de finishlijn in de Italiaanse hoofdstad. De 33-jarige Sloveen bezorgt Team Jumbo-Visma een vijfde eindzege in een grote ronde.

 / 

Gerelateerde updates