Jorgenson voert druk op na sterke prestatie in koninginnenrit Parijs - Nice

Jorgenson voert druk op na sterke prestatie in koninginnenrit Parijs - Nice

Matteo Jorgenson heeft in rit zeven van Parijs - Nice het gat naar de gele trui verkleind tot vier seconden. In de rit met aankomst op La Madone d’Utelle maakte de Amerikaan een solide indruk, resulterend in een vijfde plaats in de daguitslag. Wilco Kelderman werd achtste.

Eerder werd al beslist om de koninginnenrit in te korten vanwege de weersomstandigheden op de oorspronkelijke slotklim. De organisatie besloot het peloton op gang te schieten voor 104 kilometer, met de finishlijn getrokken op de top van La Madone d’Utelle.

Op die slotbeklimming maakte Jorgensen een goede indruk. Telkens was de Amerikaan in staat de speldenprikken van onder meer Remco Evenepoel te pareren. Nadat Kelderman zich in dienst van Jorgenson op kop zette, kreeg geletruidrager Brandon McNulty het lastig. Hij wist zijn tricot maar net te behouden en heeft met nog een etappe te gaan een voorsprong van vier seconden op Jorgenson. Aleksandr Vlasov won de regenachtige rit.

"De ploeg heeft me vandaag uitstekend beschermd"

Matteo Jorgenson

Jorgenson spreekt na afloop van een goede dag voor hem en het team. “De ploeg heeft me vandaag uitstekend beschermd. Edoardo Affini, Tim van Dijke en Mick van Dijke zorgden dat ik bij de beste vijf aan de slotklim kon beginnen. Het is een beklimming die ik op mijn duimpje ken. Ik train er enkele keren per maand. Evenepoel viel een aantal keren aan, maar ik was steeds in staat zijn wiel te volgen. De benen waren goed vandaag. Wilco bepaalde in de slotfase het tempo in de groep der favorieten. We kunnen als team blij zijn met hoe we vandaag hebben gereden. We hebben geen tijd verloren en zelfs wat seconden gewonnen op een aantal concurrenten voor het algemeen klassement. Morgen is er in de slotrit nog alles mogelijk”, kijkt Jorgensen vast vooruit.

Gerelateerde updates