Account
Powered by
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
4/5 Verviers › Herve 188km
5/5 Mouscron › Thuin 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
pl Princess Anna Vasa Tour
Women's Team 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Toruń › Toruń 3km
2/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 116km
3/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 115km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 172km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz 159km
2/7 Mysłakowice › Karpacz 15km
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój 156km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
Van Aert luistert terugkeer op met tweede plaats in Parijs-Roubaix

Van Aert luistert terugkeer op met tweede plaats in Parijs-Roubaix

Wout van Aert heeft zijn comeback in het peloton afgesloten met een knappe tweede plaats in Parijs-Roubaix. De Belgisch kampioen van Team Jumbo-Visma reed een aanvallende en sterke koers, maar moest zijn meerdere erkennen in de Nederlander Dylan van Baarle, die solo aankwam op de velodroom in Roubaix.

“Ik ben zelf heel erg verbaasd door deze tweede plaats”, vertelde Van Aert kort na afloop van het wielermonument. “Ik ben heel tevreden. Deze tweede plaats voelt zelfs als een beloning. Natuurlijk wil ik deze koers winnen, maar na de gebeurtenissen van de afgelopen weken kan ik hier alleen maar blij mee zijn.”

 / 

De zonovergoten editie werd al vroeg geopend met waaiervorming. Team Jumbo-Visma was met Mike Teunissen, Timo Roosen, Mick van Dijke en Edoardo Affini in de eerst waaier vertegenwoordigd. Net voor de zware strook van het Bos van Wallers kwam de groep met Van Aert, Nathan Van Hooydonck en Christophe Laporte aansluiten. “We hoefden niet te paniekeren of te rijden, want we zaten met vier sterke jongens vooraan. We zijn rustig gebleven en hebben de perfecte positie gekozen voor het begin van de finale”, zei Van Aert over die koerssituatie.

Na een laatste krachtinspanning van Van Hooydonck ontbond Van Aert zijn duivels op de kasseistrook van Mons-en-Pévèle. De schifting volgde, maar helaas reed de Belgische kampioen even later lek. Op de volgende stroken reed de teruggekeerde Van Aert nog altijd als een van de beteren over de keien, maar inmiddels was de uiteindelijke winnaar gevlogen.

“In de finale wilde ik er vol voor gaan, dus heb ik ook nog een aantal keer versneld. Van Baarle was een van de sterksten en je weet dat hij zelden stilvalt. Ik hoef niet teleurgesteld te zijn, want dit had ik van tevoren niet verwacht. Ik startte natuurlijk als iemand met een vrije rol, maar het was afwachten hoe het zou gaan. Ik voelde me vanaf het begin eigenlijk al vrij goed.”

"De Ardennenklassiekers komen er nog aan en daar gaan we ook met veel vertrouwen van start."

Ploegleider Grischa Niermann

Van Aert gaat volgende week zondag van start in de Ardennenklassieker Luik-Bastenaken-Luik. “We hebben afgewacht hoe het vandaag zou verlopen. Als het goed zou gaan, zou ik in aankomende zondag in Luik starten. Met de tweede plaats in Parijs-Roubaix, hoef ik me geen zorgen meer te maken.”

Ploegleider Grischa Niermann: “Wout was gewoon heel erg goed. Van Baarle was superieur en hij bleek de sterkste te zijn. De waaiervorming viel voor ons niet zo slecht uit, maar we hadden zoals heel veel ploegen te maken gekregen met pech. Timo verdient ook een pluim, want hij heeft in het cruciale Bos van Wallers zelfs nog zijn fiets aan Wout afgegeven.”

Met overwinningen in de Omloop het Nieuwsblad en de E3-prijs kijkt Niermann tevreden terug op het kasseienklassiekerseizoen van Team Jumbo-Visma. “We hebben veel van voren gereden en heel wat podiumplaatsen binnengehaald. De Ardennenklassiekers komen er nog aan en daar gaan we ook met veel vertrouwen van start.”

 / 

Gerelateerde updates