Vos steviger in het rood na etappezege in La Vuelta Femenina

Vos steviger in het rood na etappezege in La Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft de derde etappe in La Vuelta Femenina op haar naam geschreven. De 35-jarige renster van Team Jumbo-Visma was na een harde koers de snelste van een groep van dertig vrouwen. Door de behaalde bonificatieseconden verstevigde Vos haar leidende positie in het algemeen klassement.

De 158 kilometer lange etappe van Elche de la Sierra naar La Roda ontvouwde zich in een waar waaierspektakel. Na ruim een uur fietsen brak het peloton in drie stukken en zat Team Jumbo-Visma attent van voren. Een tweede schifting zorgde ervoor dat een groep van dertig rensters, inclusief Vos, Anna Henderson, Riejanne Markus en Amber Kraak, vooraan overbleef.

Bij de tussensprint deden Vos en Markus goede zaken voor het klassement door respectievelijk zes en vier bonificatieseconden te pakken. In de slotkilometer trok Vos haar sprint vroeg aan en hield ze Kool, de winnares van de tweede etappe, dankzij een fraaie krachtsinspanning nipt achter zich. Voor de Brabantse is het haar eerste seizoensoverwinning en haar 247e in totaal.

"Je moet continu gefocust blijven met die wind"

Marianne Vos

"Dit voelt heel goed. Gisteren zaten we er niet zo ver vandaan, dus ik was erop gebrand om vandaag iets moois te laten zien", vertelt Vos na afloop van de rit. "Het team heeft er wederom alles aan gedaan om me zo goed mogelijk af te zetten en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Ik ben superblij dat ik het in de sprint heb kunnen afmaken."

Vos geeft aan dat de ploeg was voorbereid op waaiers. "Maar ook al weet je dat er waaiers gaan komen, je moet continu gefocust blijven. In het begin gebeurde er niet zoveel en was het vrij relaxed. Daarna kwam er actie en was het zaak om in de voorste groep te blijven. Als team hebben we elkaar de hele tijd beschermd en geholpen. We gaan hier zeker van genieten."

 / 

Gerelateerde updates