De nationale kampioenschappen op de weg: alle uitslagen

De nationale kampioenschappen op de weg: alle uitslagen

Team Jumbo-Visma is vier nationale kampioenen op de weg rijker. Ook werden er mooie podiumplaatsen behaald. Bekijk hieronder alle uitslagen van afgelopen weekend.

Roosen knalt met machtige solo naar Nederlandse titel

Timo Roosen is de nieuwe Nederlandse kampioen wielrennen. Na een geslaagde aanval op zo’n twee kilometer van het einde kwam de renner van Team Jumbo-Visma solo aan op de top van de Col du Vam. Lees hier meer.

Van Aert wint Belgisch kampioenschap op de weg

Wout van Aert is de nieuwe Belgisch kampioen. In een spannende sprint wist hij Edward Theuns met een klein verschil te verslaan. Het is de eerste keer dat de 26-jarige renner van Team Jumbo-Visma de driekleur wint in het wegkampioenschap. Lees hier meer.

Foss verovert ook Noorse titel op de weg

Tobias Foss is de nieuwe Noorse kampioen op de weg. De renner van Team Jumbo-Visma kwam na een slopende wedstrijd solo over de finish. Jumbo-Visma Development Team-renner Johannes Staune-Mittet eindigde als zevende. Lees hier meer.

Tim van Dijke naar Nederlandse beloftentitel na sterk ploegenspel

Tim van Dijke heeft zich na sterk ploegenspel gekroond tot Nederlands kampioen bij de beloften. De renner van het Jumbo-Visma Development Team kwam solo over de streep. Vlak achter Tim reed tweelingbroer Mick van Dijke naar het zilver. Lees hier meer.

Podium voor Van der Burg en Swinkels op NK

Nancy van der Burg en Karlijn Swinkels hebben op het Nederlands kampioenschap respectievelijk een tweede en derde plek behaald. De dames van Team Jumbo-Visma wisten na een vroege ontsnapping stand te houden in de kopgroep, maar moesten in de laatste twee rondes hun meerdere erkennen in winnares Amy Pieters. Lees hier meer.

Julie Van de Velde pakt zilver op BK

Julie Van de Velde heeft het zilver verovert op het Belgisch kampioenschap op de weg. De renster moest, net als op het BK tijdrijden, alleen Lotte Kopecky voor zich dulden.

Edoardo Affini naar zevende plek op Italiaans kampioenschap

Edoardo Affini is als zevende geëindigd op het Italiaans kampioenschap nadat hij lang voorop had gereden. Afgelopen week pakte hij het zilver in de tijdrit.

Romy Kasper net buiten top tien op DK

Romy Kasper is op het Duitse kampioenschap net buiten de top tien gefinisht. Ze kwam als dertiende over de streep.

Gerelateerde updates