Van Aert staat met ambitie aan vertrek van Milaan-Sanremo

Van Aert staat met ambitie aan vertrek van Milaan-Sanremo

Wout van Aert staat zaterdag gemotiveerd aan de start van Milaan-Sanremo. Het wordt er de vijfde deelname voor de 28-jarige Belg van Team Jumbo-Visma. In 2020 wist hij ‘La Primavera’ al eens te winnen. Na een ziekte tijdens de voorbereiding tankte Van Aert vorige week vertrouwen in Tirreno-Adriatico.

Met zo’n 294 kilometers is Milaan-Sanremo de langste eendagskoers op de wielerkalender. Door een ziekte tijdens zijn hoogtestage zag Van Aert een ideale voorbereiding op het voorjaar in het water vallen. Hij paste voor Strade Bianche en opende zijn seizoen vorige week in Tirreno-Adriatico. “Het was natuurlijk de bedoeling om honderd procent fit aan Strade Bianche te beginnen en een heel voorjaar top te zijn. Nu zal ik nog iets meer naar die beste vorm moeten toegroeien. Maar ondanks die vervelende valpartij op dag vier van Tirreno-Adriatico, kan ik tevreden terugkijken op de voorbije week.”

"Mijn twijfels zijn weggewerkt en daar ben ik blij om"

Wout van Aert

Van Aert leeft met vertrouwen toe naar het startschot op zaterdag. “Ik heb vertrouwen. Ik stond in Tirreno-Adriatico met wat twijfels aan de start. Je weet natuurlijk nooit hoe het gevoel zal zijn na een ziekte tijdens de voorbereiding. Die twijfels zijn nu weggewerkt en daar ben ik blij om.”

De Belgische kopman kan rekenen op een sterk team om zich heen. “Het is belangrijk om in Milaan-Sanremo een sterke ploeg te hebben om fris aan de Cipressa te beginnen. Na dat punt wordt de koers vaak beslist. Die sterke ploeg hebben we ook en dat zou wel eens de sleutel kunnen worden. Al is het koersverloop in Milaan-Sanremo anders dan in een Vlaamse klassieker. Om de beurt demarreren is er niet ideaal. In een snelle koers als Milaan-Sanremo heb je voordeel als je voor een langere tijd in het peloton blijft.”

Van Aert weet hoe het is om het eerste monument van het seizoen te winnen. In 2020 won hij na een prangend duel met Julian Alaphilippe. “Ik ben enorm trots dat deze wedstrijd al op mijn erelijst staat. Toen ik won, sloot ik bij Alaphilippe aan tijdens de afdaling van de Poggio. Die afdaling is al altijd belangrijk geweest en daar speelt frisheid een grote rol bij. Vorig jaar maakte Mohoric daar ook het verschil. Nu, ik denk niet dat de wedstrijd elk jaar in de afdaling beslist zal worden.”

Naast Van Aert staan namens Team Jumbo-Visma ook Christophe Laporte, Attila Valter, Jan Tratnik, Nathan Van Hooydonck, Jos van Emden en Edoardo Affini aan de start.

Gerelateerde updates