Gloag en Kuss tonen zich in eerste bergetappe UAE Tour

Gloag en Kuss tonen zich in eerste bergetappe UAE Tour

Tom Gloag en Sepp Kuss hebben een goede indruk achtergelaten in de eerste bergetappe van de UAE Tour. In de rit naar de Jebel Jais finishten de klimgeiten van Team Jumbo-Visma in de elitegroep, die kort achter ritwinnaar Einer Rubio over de streep kwam.

De derde etappe voerde het peloton van Fujairah naar de Jebel Jais, een negentien kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 procent. Hoewel er een strijd tussen de klimmers werd verwacht, leverde de beklimming nauwelijks spektakel op.

De klassementsmannen hielden zich koest en zagen aanvaller Rubio in korte tijd een minuut voorsprong pakken. Dat bleek voldoende, want de renner van Movistar had op de streep nog vijftien seconden over op het uitgedunde peloton.

Gloag en Kuss, die zich tamelijk eenvoudig in de elitegroep handhaafden, slaagden er allebei in een toptienklassering te behalen. "De mannen hebben het heel goed gedaan. We wisten dat ze in vorm zijn, maar het is altijd even afwachten of het er ook uitkomt in de wedstrijd", aldus ploegleider Maarten Wynants.

"De Jebel Jais is niet een klim die op zijn lijf geschreven is, dus dit zal hem veel vertrouwen geven voor de rit van zondag"

Maarten Wynants

De Belg was onder de indruk van het optreden van Gloag, die als zevende de streep passeerde. "Hij had in Valencia al bewezen een goed eindschot te hebben, dus hij mocht vandaag voor zijn eigen kansen gaan. Hij baalde zelf een beetje dat zijn sprint niet helemaal liep zoals hij wilde, maar het feit dat hij erbij zit, is veelbelovend."

"Dat geldt ook voor de negende plek van Sepp", gaat Wynants verder. "De Jebel Jais is niet een klim die op zijn lijf geschreven is, dus dit zal hem veel vertrouwen geven voor de rit van zondag."

De ploegleider van Team Jumbo-Visma doelt daarmee op de laatste etappe, die volgens hem uitdagender is dan de rit van vandaag. De komende drie dagen zullen daarentegen voor de sprinters zijn en probeert Team Jumbo-Visma Olav Kooij in stelling te brengen.

 / 

Gerelateerde updates