Van Dijke eindigt achtste in tijdrit Vierdaagse van Duinkerke, Kooij beperkt schade

Van Dijke eindigt achtste in tijdrit Vierdaagse van Duinkerke, Kooij beperkt schade

Dag drie van de Vierdaagse van Duinkerke was een individuele tijdrit. Mick van Dijke reed een goede race tegen de klok en eindigde op de achtste plek. Sprinter Olav Kooij behoudt ook na de tijdrit een plek in de top tien van het klassement.

De renners legden 15,9 kilometer af op een licht glooiende omloop in en rond Saint-Quentin. Jos van Emden was de eerste Team Jumbo-Visma-renner die van het startpodium reed. De voormalige Nederlandse kampioen tijdrijden werkte een degelijk rondje af, wat hem op dat moment de snelste tijd en uiteindelijk een dertiende plek in de daguitslag opleverde.

Even later was het de beurt aan Mick van Dijke, die een minuut later dan ploeggenoot Timo Roosen van start ging. Van Dijke was snel onderweg. De 23-jarige renner uit Goes liet de zesde tijd aan het tussenpunt optekenen en hij finishte uiteindelijk op een achtste plaats.

"Mooi dat Olav de schade kon beperken"

Frans Maassen

Olav Kooij mocht vanwege zijn tweede plek in het klassement als voorlaatste van start gaan. De jonge sprinter reed over de streep als zestiende, op 41 seconden van winnaar Benjamin Thomas. Ploegleider Frans Maassen was tevreden. “Het is mooi dat hij de schade kon beperken. Hij staat als negende nog steeds prima geplaatst met het oog op wat nog komt. We zullen zien wat dat nog brengt. Het was ook fijn om te zien dat Jos en Mick zich konden tonen vandaag.”

“Het is logisch dat er van een ploeg als Jumbo-Visma meer verwacht wordt in een tijdrit, maar met drie renners bij de eerste zestien kunnen we tevreden zijn. Ons hoofddoel deze week is om ritzeges in de sprintetappes te behalen met Olav en daar is onze selectie ook naar gevormd. Die ritzege pakken lukte in de eerste rit al, en er komen nog kansen aan in de volgende dagen”, besluit Maassen.

Foto: François LO PRESTI Région Hauts de France

Gerelateerde updates