Van Empel tweede in slotetappe Tour de Romandie Féminin

Van Empel tweede in slotetappe Tour de Romandie Féminin

Fem van Empel is als tweede over de streep gekomen in de derde etappe van de Tour de Romandie Féminin. De Nederlandse kon zich, net als in de eerste rit, meten met de wereldtop. In een massasprint trok de Duitse Liane Lippert uiteindelijk aan het langste eind.

De laatste etappe van de Zwitserse rittenkoers bracht de rensters van Vernier naar Nyon met onderweg vier gecategoriseerde beklimmingen. Nadat het peloton de eerste twee beklimmingen achter de rug had, ontstond de eerste ontsnapping. Elf rensters kregen de ruimte, maar werden door het jagende peloton alweer snel ingerekend. De geel-zwarte formatie toonde zich in de laatste veertig kilometer vooraan en counterde meerdere ontsnappingen. De 21-jarige Van Empel was in de slotfase bij de pinken, maar moest haar meerdere erkennen in de Duitse Lippert.

“De ploeg heeft echt heel goed werk geleverd”, vertelt racecoach Lieselot Decroix. “Rosita (Reijnhout) en Kim (Cadzow) zaten er diep in de finale nog goed bij en daardoor hebben we de controle kunnen houden. Het plan was om de sprint van ver aan te gaan, Fem deed dit ook. Helaas kwam Lippert er nog overheen.”

"We mogen heel trots zijn op de koers die we hier gereden hebben"

Lieselot Decroix

De Belgische racecoach blikt terug op het afgelopen weekend. “We mogen heel trots zijn op de koers die we hier gereden hebben. We waren hier met een relatief jonge en onervaren ploeg, op het hoogste niveau. Tuurlijk had ik liever gewonnen, maar ik ben supertrots op de meiden.”

Gerelateerde updates