Vingegaard kroont zich tot eindwinnaar Tirreno – Adriatico en volmaakt historische dubbel voor Team Visma | Lease a Bike

Vingegaard kroont zich tot eindwinnaar Tirreno – Adriatico en volmaakt historische dubbel voor Team Visma | Lease a Bike

Jonas Vingegaard heeft voor het eerst in zijn carrière Tirreno – Adriatico gewonnen. In de vlakke slotetappe, gewonnen door Jonathan Milan, kwam de eindzege niet meer in gevaar voor de 27-jarige Deen. In een succesvolle week wist Vingegaard twee etappezeges te boeken en won hij naast het eindklassement ook het bergklassement. Voor Team Visma | Lease a Bike was het de derde eindzege ooit in de prestigieuze Italiaanse rittenkoers.

Terwijl Matteo Jorgenson in het ultieme slot Parijs – Nice op zijn naam wist te schrijven, beleefde Vingegaard een iets rustigere dag in Tirreno – Adriatico. In een slotetappe voor de sprinters in San Benedetto del Tronto kwam zijn eerste eindzege in de Koers van de Twee Zeeën niet meer in het gedrang. Vingegaard bereikte, omringd door zijn ploeggenoten, veilig en wel de aankomst. De zegeteller van de Team Visma | Lease a Bike-kopman kwam op zeven te staan.

“Ik moet het weer zeggen: de jongens hebben nog maar eens schitterend werk geleverd om me uit de problemen te houden”, reageert een opgetogen Vingegaard. “Onderweg ging het razendsnel in achtervolging op de kopgroep, dus het was zaak om gefocust te blijven. Uiteindelijk werd het nog een zware dag, maar we konden de trui met verve verdedigen.”

De Deen mocht nadien voor het eerst in zijn carrière de drietand-trofee in ontvangst nemen. “Ik ben zeer blij met de trofee. Het is dan ook een van de meest iconische trofeeën die je kan winnen in het wielrennen. Ik kijk ernaar uit om hem straks een mooie plek in mijn huis te geven. De eindzege in Tirreno – Adriatico behoort in het rijtje van mijn mooiste overwinningen.”

De eindzeges van Vingegaard in Tirreno – Adriatico en Jorgenson in Parijs – Nice waren een unicum in de wielergeschiedenis. Voor het eerst slaagde een ploeg erin beide rittenkoersen in hetzelfde jaar te winnen.

Gerelateerde updates