Gloag toont zich in Tre Valli Varesine met aanval in finale

Gloag toont zich in Tre Valli Varesine met aanval in finale

Tom Gloag heeft zichzelf van zijn beste kant laten zien in Tre Valli Varesine. In de Italiaanse semi-klassieker trok de jonge Brit op tien kilometer van de finish solo ten aanval. Het peloton zag dat de uitvalspoging niet zomaar een speldenprik betrof en zette alle zeilen bij om de 21-jarige coureur in te rekenen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Gloag zichzelf meer dan staande hield tussen de absolute wereldtop. De stagiair, vanaf volgend jaar officieel lid van de WorldTour-ploeg van Team Jumbo-Visma, reed afgelopen zaterdag in de Giro dell’Emilia knap naar een zeventiende plek.

“Voor mijn gevoel was het een totaal andere koers dan afgelopen zaterdag”, zegt Gloag. “Ik voelde me vandaag erg sterk. De benen waren goed in orde. Het leek erop dat het merendeel van het peloton steeds vermoeider raakte naarmate de wedstrijd vorderde. Voor mijn gevoel viel dat bij mezelf wel mee. Ik besloot ervoor te gaan en de aanval te zoeken op tien kilometer van de streep. Helaas was ik solo niet bij machte om het jagende peloton voor te blijven. Misschien dat het met enkele medevluchters wel was gelukt, maar het is nu eenmaal zoals het is. Hopelijk maakt dit me weer sterker richting de toekomst.”

"Ik voel me bij deze ploeg als een vis in het water"

Thomas Gloag

Die toekomst ziet Gloag rooskleurig tegemoet. De Brit is naar eigen zeggen zeer tevreden over zijn eerste koersen in het shirt van Team Jumbo-Visma. “Ik heb mezelf vandaag wel een beetje verrast. Het is belangrijk voor mijn ritme dat ik de koersen op dit niveau voltooi. Dat ik een rol kan spelen in de finale is extra mooi meegenomen. Ik voel me bij deze ploeg als een vis in het water. Rijden met zulke ervaren en sterke renners én werken met deze professionele begeleiding, dat is iets waar ik vorig jaar enkel van droomde. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar dit nemen ze mij in ieder geval niet meer af”, glundert Gloag.

Ploegleider Addy Engels was eveneens te spreken over de aanval van Gloag in de slotfase van de koers. “Het getuigde niet alleen van sterke benen, maar ook van lef. Dat was mooi om te zien. In Emilië waren we al enthousiast over zijn geleverde prestatie. Vandaag is dat wederom het geval. De eerste indrukken zijn dus heel positief. Hij is een hele enthousiaste en leergierige jongen. Het belangrijkste is echter dat hij de komende jaren hard blijft werken om zichzelf te ontwikkelen. Daar gaan wij hem zo goed als mogelijk bij begeleiden. Het is duidelijk dat Tom een renner is die veel in zijn mars heeft.”

 / 

Tre Valli Varesine

One day race

Uitslag

Uitslag

1
Tadej Pogačar
UAE Team Emirates 04:36:59
2
Sergio Higuita
BORA - hansgrohe +00:00:00
3
Alejandro Valverde
Movistar Team +00:00:00
12
Thomas Gloag
Jumbo-Visma +00:00:00
21
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:00:03
23
Robert Gesink
Jumbo-Visma +00:00:13
61
Per Strand Hagenes
Jumbo-Visma +00:05:52
82
Chris Harper
Jumbo-Visma +00:06:32
91
Rick Pluimers
Jumbo-Visma +00:08:07

Gerelateerde updates